Participants

Ariel Guersenzvaig — interacciones.org

Profesor e investigador en diseño.

Como diseñador de interacción desde 1996, ha definido productos y servicios para grandes empresas, PYMES, ONGs y agencias estatales y gubernamentales. Ha sido socio en dos empresas de consultoría de diseño donde ha liderado equipos multidisciplinares. Actualmente trabaja como consultor independiente en ámbitos relacionados con la innovación centrada en el diseño y el diseño de servicios.

Se dedica activamente a la docencia universitaria. Ha sido respnonsable del área de comunicación gráfica y de interacción de ELISAVA Escuela Superior de Diseño e Ingeniería de Barcelona. También es el director del Máster en Diseño y Dirección de Proyectos para Internet de ELISAVA y la Universidad Pompeu Fabra (IDEC-UPF). También ha sido director ejecutivo del Observatorio del Diseño del FAD.

Es doctor en teoría del diseño por la University of Southampton (UK) y tiene un B.ASc. en Information Management (Book publishing) por la HvA de Ámsterdam (NL). Sus principales ámbitos de investigación académica son la metodología del diseño y la toma de decisiones en diseño (el tema de su tesis doctoral).

Javier Creus — ideasforChange.com​

Librepensador libre

Inquieto y atento a las transformaciones sociales, culturales y económicas impulsadas por el cambio tecnológico y la sociedad red. Fundador de Ideas for Change, autor de «No Somos Hormigas» y de «El informe Pentagrowth»​.

Marc Longaron — lacapell.com

Director Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell.

Josep Vidal i Fàbrega  — empresaiocupacio.gencat.cat

Director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa.

Mireia Valls — zizelkaurbs.com  @zizelkaurbs  @MireiaValls

Urbanisme social. Participació per la transformació de la ciutat. Gestió de buits urbans.

Barcelona 1979. Arquitecta Urbanista. Curiosa, sociable i pragmàtica. Sòcia fundadora d’un petit racó empresarial: ZIZELKA URBS|esculpint la ciutat. (2013). Després de més de 10 anys col·laborant amb l’estudi de planificació i gestió urbanística JORNET LLOP PASTOR (2000-2011) amb el desenvolupament de projectes de planificació territorial i planejament general, detecta un cert conflicte entre les bases de l’urbanisme clàssic i les bases urbanes, urbanístiques i socials que requereix el context del moment. Per això funda la plataforma DESTIEMPO URBANO (2012), un espai de reflexió que persegueix l’actualització de les polítiques i processos urbans i que aposta per una nova manera de gestionar la ciutat i la innovació en les polítiques urbanes i urbanístiques. El 2014 la plataforma es dissol per passar de la reflexió a la pràctica: des de ZIZELKA URBS (2013) treballa amb diversos equips professionals entorn tres eixos de projecte: la gestió dels buits urbans, la implicació ciutadana i transversal en les transformacions urbanes, i l’urbanisme social, des de la perspectiva de col·lectivitat, transparència i participació oberta i transversal.

Lluís Xavier Comeron i Graupera — arquitectes.cat

Arquitecte Degà del COAC.

Marta Serra-Permanyer — ciclica.eu

Dra arquitecta, professora associada ETSAV-UPC.

El seu camp de recerca es centra en la dimensió comunitària de l’arquitectura i l’urbanisme, les pràctiques espacials a l’espai públic i la teoria en urbanisme humanista. El 2014 obté el doctorat en Teoria i Història de l’Arquitectura amb la tesi “Latent spaces: contemporary practices in art towards a critical urbanism” on explora les transferències del camp artístic emergent per identificar metodologies que enriqueixen els processos d’urbanisme i arquitectura participada i on presenta episodis de la història que connecten amb la voluntat d’humanitzar l’espai urbà durant les dècades de 1950 i 1970. Des del grup de recerca Perspectives Urbanes: Processos i Projectes investiga la història del llegat de la participació en arquitectura i el paper de l’usuari al llarg del s. XX des d’una perspectiva metabòlica. Ha conduït amb J.L Oyón l’assignatura La Ciutat i la Vida, idees i intervencions per a un urbanisme informal (2009-2012) i actualment és docent al Màster d’Arquitectura i Treball Final de Grau de l’ETSAV. És sòcia fundadora de l’estudi Cíclica [space, community & ecology] combinant la docència i projectes professionals amb el seu camp de recerca. Ha treballat en espai públic, paisatge i sostenibilitat amb Aldayjover Arquitectura y Paisaje (2005-2008) i amb Daniel Calatayud (2003-2005).

Álvaro Solache — solache.com   facebook.com/solache

Psicòleg, emprenedor, performer.

Álvaro Solache, psicòleg comunitària, apassionat per l’estudi i aplicació d’eines per fomentar els valors, les competències i les eines que  faciliten la cooperació. Ha treballat durant 12 anys com Responsable de formació i desenvolupament a organitzacions com HP, Infojobs, Intercom, o la UOC.

Des de fa 11 anys és emprenedor en els sectors de la formació, el desenvolupament d’apps i els projectes transmèdia.

Amb Teamtowers té la missió d’ajudar a desenvolupar una cultura de la cooperació aprenent de forma vivencial quins són els valors i competències que creen una cultura col·lectiva que facilita la cooperació i el treball en equip per assolir l’excel·lència en cada moment.

Jordi Martínez. Garito —

Analista-programador, Emprenedor CTo de Timefounder.

Garito és un expert en desenvolupament d’aplicacions amb més de 20 anys d’experiència. És un estudiós dels sistemes naturals i de la seva aplicació als sistemes que desenvolupa. Porta 15 anys desenvolupant sistemes intel·ligents per la gestió de processos.

Gran expert en geopolítica i economia.

Eva Serrats — levenet.com

Arquitectura, fotografia, cinema.

Joan  Subirats —

Joan Subirats és catedràtic en Ciència Política de la Universitat de Barcelona. És una de les veus més autoritzades d’aquest país per parlar sobre governança, anàlisi de polítiques públiques i innovació democràtica, temes centrals de les seves múltiples publicacions en forma de llibres i d’articles. Ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, on actualment dirigeix el postgrau en Economia Cooperativa, i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació.

Manuel Domínguez. Zuloark — zuloark.com

Zuloark es un grupo de arquitectos, diseñadores, constructores y pensadores que operan en los campos de la arquitectura, el urbanismo, el diseño, las pedagogías, la investigación y el desarrollo.

Su trabajo ha sido reconocido nacional e internacionalmente con premios como el Golden Nica (2013) concedido a El Campo de Cebada, un segundo y un tercer premio en Europan IX o el premio Arquia /Próxima (2012) a Inteligencias Colectivas desarrollados dentro de la plataforma Zoohaus y ha sido finalista en la XI Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo (Gran Vía/Gran Obra).

Cristina Grau —

Advocada, Assessora en la redacció del Projecte de Llei de Cooperatives

Carles Baiges — lacol.coop  facebook.com/lacolarq  @lacolarq

Carles Baiges Camprubí (Barcelona, 1985) és arquitecte per l’ETSAB i màster en sociologia per la Universiteit van Amsterdam. És un dels socis fundadors de LaCol.

LaCol és una cooperativa de joves arquitectes que treballem des del barri de Sants de Barcelona. Treballem amb l’arquitectura per a la transformació social, com una eina per a intervenir l’entorn proper de manera crítica. Sempre en paral·lel a la societat, actuant de manera justa i solidària començant per un sistema de treball horitzontal. Creiem que la manera de transformar la ciutat és a partir de la participació activa de la gent que l’habita i de l’acció propositiva. Treballem sobre els interessos relacionats amb la qualitat de vida de totes les persones que compartim la ciutat. L’aportació de l’arquitecte es fa en el si del moviment urbà, com una peça més d’aquest moviment, ajudant a traduir inquietuds ciutadanes i plasmar-les sobre el paper, aportant criteris per a la definició d’objectius i d’estratègies, així com eines per definir i comunicar idees a través del dibuix, la representació gràfica, etc.

Montserrat Martínez —  @cocineraspop   paelladetot

Cuinera pel 99%. Cuina popular de qualitat. Cuina de trinxera.

Menjars amb productes de proximitat, menjars solidaris.

Scob —  scob.es

Sergi Carulla i Oscar Blasco són arquitectes i paisatgistes, fundadors de SCOB Arquitectura i Paisatge al 2005. Imparteixen classes al Màster d’Arquitectura del Paisatge de la UPC de Barcelona i a Milà. Els seus treballs han obtingut reconeixement internacional a premis, concursos i revistes especialitzades.
Actualment treballen en la investigació sobre el paisatge ampliada a altres formats, com el curtmetratge documental.